Selecteer een pagina

Eneco lanceert de enecoupon

Koopkracht boosten met een digitale waardebon

 

Klant: Eneco België

Periode: sept 2020 – mrt 2021

Doelgroep: B2B / B2C

Services: technologische architectuur, software configuratie, project management, helpdesk, administratieve support

DE UITDAGING

Het coronavirus had in 2020 een grote impact op de verkoopcijfers van tal van handels- en horecazaken. Velen van hen zijn ook professionele klant bij energieleverancier Eneco België. Om hen te steunen kwam Eneco met het idee om een Enecoupon-solidariteitsactie op te zetten met als doel om de particuliere klanten te stimuleren om lokaal te shoppen bij de deelnemende handelszaken. Deze actie hield in dat particulieren eerst een digitale waardebon van 20, 25 of 50 euro konden aankopen via de webshop en die daarna konden verzilveren. Dankzij een vooraf bezorgde kortingscode via een mailing-campagne betaalden de Eneco-klanten in werkelijkheid slechts de helft, de handelaars daarentegen kregen de korting integraal door Eneco terugbetaald.

 

ONZE OPLOSSING

Het principe van de Enecoupon-actie was relatief eenvoudig, de technische uitwerking ervan lag veel minder voor de hand. Het genereren van de kortingscodes en deze koppelen aan de particulieren hun e-mailadres, het aanmaken van gepersonaliseerde waardebonnen met QR-codes, de validatie van de Enecoupons, de terugbetaling aan de handelaars, …

Eneco klopte bij ons aan voor het projectmanagement, de technische implementatie, de administratieve afhandeling en de helpdesk naar particulieren en handelaars.

De technische implementatie omvatte in eerste instantie de selectie en de configuratie van het achterliggende technologische platform. De actie verliep via een bestaande softwareapplicatie die op maat van de wensen van Eneco werd geoptimaliseerd. Bij Wisely zijn we er namelijk van overtuigd dat het wiel niet steeds opnieuw moet worden uitgevonden en dat er vele bestaande oplossingen zijn die met slimme combinaties steeds een antwoord kunnen bieden op de vragen van onze klanten. Dit resulteert steevast in een positieve impact op het budget en de doorlooptijd van het project.

De gekozen oplossing zorgde ervoor dat particulieren hun Enecoupon via de webshop konden aankopen en dan hun persoonlijke waardebon met QR-code in hun mailbox ontvingen. 

De deelnemende handelszaken konden de Enecoupons dan eenvoudig innen door de QR-code met hun smartphone of tablet te scannen of in te geven op het webplatform. Elke handelaar kon ook op elk moment alle uitgevoerde transacties bekijken in het digitale handelaarsportaal.

Ook de communicatie naar de handelaars namen wij voor onze rekening. Deze omvatte het opstellen en uitsturen van duidelijke mails en handleidingen.

Daarnaast stond ons helpdesk team telefonisch en per mail klaar om, wanneer nodig, in het Nederlands en Frans praktische ondersteuning te bieden aan de handelaars .

De settlements van de terugbetalingen tussen Eneco en de handelaars verliep dan weer via ons administratieve support team.

“Met de Enecoupon-actie wilden we bij Eneco als duurzame energieleverancier de verkoop van onze professionele klanten in moeilijke coronatijden een duwtje in de rug geven. Wisely selecteerde en configureerde de geschikte software, stond in voor de technische implementatie en verzorgde een vlekkeloze ondersteuning van de deelnemende handelaars. Het feit dat Wisely de verantwoordelijkheid en het beheer van A tot Z opnam, heeft ervoor gezorgd dat ik op mijn twee oren kon slapen gedurende al die maanden. Zo zorgden we voor een hart onder de riem van onze klanten in deze vreemde tijden.”

 

Carole Vincke, B2B Marketing Expert Eneco België

Lees hier het blogbericht van Eneco België.